Kl. 06.30-09.00

Vi åbner kl. 06.30 i henholdsvis vuggestuen og børnehaven, hvor børnene bliver tilbudt små aktiviteter og lege, ligesom de voksne vil følge børnenes legeinitiativer. Ved 8-tiden fortsætter leg og aktivitet på egen stue. Børnene er velkomne til at starte dagen med at spise deres medbragte morgenmad sammen med de voksne. Vi tilbyder ikke mælk og beder jer venligst medbringe mælk, hvis det hører til morgenmaden.

 

Kl. 09.00-10.45

Om formiddagen laver vi pædagogisk tilrettelagte aktiviteter stuevist samt på tværs af stuerne i aldersopdelte grupper. Vi har en storgruppe for  børnehavens ældste børn, der inden for det næste år skal starte i skole.

Aktiviteterne kan foregå inde og ude. Vi bruger både stuen, køkken/alrum, vores sal, atriumgårde, legepladser og bålstedet som pædagogiske læringsrum. Vi går også tur i nærmiljøet, eller tager på længere ture med bus og tog. 

I vuggestuen kan der være en kort samling kl. 9, hvor børnene tilbydes brød og vand, og i børnehaven kan der være børnemøde kl. 9 eller inden frokosten.

Vores pædagogisk tilrettelagte aktiviteter tager udgangspunkt i børnenes behov, interesser og i Regnbuens årshjul, der består af traditioner, årstider og særskilte temaer. Årshjulet knytter an til den styrkede pædagogiske læreplan.

Vi kan også finde på at fravælge de pædagogisk tilrettelagte aktiviteter og fordybe os i en leg eller spontant tage en tur i skoven, fordi vejret er godt.  

 

Kl. 10.45-12.00

Børnene spiser frokost i små grupper. Vuggestuebørnene spiser ofte lidt tidligere end børnehavebørnene.

Tre dage om ugen serveres der et varmt måltid, og to dage om ugen indeholder frokosten rugbrød og en lun ret. Der tilbydes vand til måltidet.

Efter frokosten bliver de yngste vuggestuebørnene puslet og gjort klar til at sove, mens de ældste selv hjælper med at tage tøj af og gøre klar til lur. Børnehavebørnene klæder sig på og går på legepladsen. 

 

Kl. 12.00-14.00

I vuggestuen sover de fleste børn til middag. De yngste børn sover udenfor i barnevogn eller krybbe, og børn over 2 år sover indenfor på en madras på gulvet. De vågne børn samles med de voksne på én af stuerne. 

Børnehavebørnene leger eller deltager i rammesatte legeaktiviteter på legepladsen - enten i Tarzanskoven eller på Byggeren. Ved behov bliver børnehavebørn tilbudt en lur.

 

Kl. 14.00-16.00

Vuggestuebørnene vågner og bliver hentet ind fra krybberummet eller står selv op. Som udgangspunkt vækker vi ikke børn. Børnene bliver skiftet og får tøj på. 

Ved 14-tiden deler stuerne sig op og kort efter spises den medbragte eftermiddagsmad. 

Børnehavebørnene kommer ind fra legepladsen ved 14-tiden og spiser deres eftermiddagsmad på stuen. 

I perioder med godt vejr og i sommermånederne vil I opleve, at mange aktiviteter herunder også spisning kan forekomme udendørs.

Når måltidet er slut, tilbydes børnene små aktiviteter og lege sammen med stuens øvrige børn. 

 

Kl. 16.00-17.00

Børn og voksne mødes på én stue i henholdsvis vuggestuen og børnehaven, hvor børnene leger, indtil de bliver hentet.