Den sunde kost i hverdagen, har stor betydning for børnenes trivsel og energi niveau. Børnene har en meget aktiv dag i Regnbuen og har derfor brug for meget og god energi, både i den frokost de får i institutionen, men også eftermiddagsmad de har med til om eftermiddagen. Regnbuen vil gerne bidrage til gode kostvaner – de varer hele livet.

I Regnbuen prioriterer vi sund kost til både hverdag og fest. Det gør vi, da sund kost har stor betydning for børnenes trivsel, sundhed og velvære, men vi vil også gerne lære børnene om ”alt med måde”, så vi har derfor ikke en ”nul sukker politik” – snarere en ”spis sundt politik”.

Det betyder, at der til børnefødselsdage og andre begivenheder skal serveres sunde ting til børnene. Det kunne være hjemmebagte boller, frugtspyd, gnavegrønt eller sunde alternativer til kage fx bananpandekager, daddelkugler eller blot en bolle med et flag i
For af undgå misforståelser vil vi gøre det klart, at der ikke må uddeles slik, traditionel kage, saft mv. Ligeledes er kunstige sødestoffer ikke et sundt alternativ. I er velkommen til at spørge personalet, hvis I er i tvivl.

Frokostordning (alle):

I øjeblikket har vi frokostordning fra Fru Hansens Kælder. Frokostordningen vælges til/fra ved afstemning blandt forældrene hvert andet år og betales sammen med institutionsopkrævningen til kommunen. Frokosten er alsidig og tilberedes hver dag til børnene.

Alle børn kan spise med, da frokostordningen tager højde for alle børns behov – herunder også halalkød og allergi.

Hvis et barn helt eller delvist skal fritages fra frokostordningen fx pga. allergi, skal vi have en skriftlig erklæring fra barnets læge.

Eftermiddagsmad (alle):

Alle vores børn skal selv medbringe frugt/grønt og brød til eftermiddagsmåltidet i en frugtpose eller madkasse med navn på. Der er køleskabsplads til frugt og eftermiddagsmaden i både vuggestuen og børnehaven.

Vi anbefaler, at eftermiddagsmaden:

  • er sund og mættende, da mange børn er sultne efter lur/legeplads.
  • indeholder frugt og grønt, der er spiseklart og gerne skåret ud. Det er en god idé at lægge udskåret frugt i en lille bøtte, så det forbliver indbydende at spise,
    indeholder groft brød, der kan give børnene en god mæthed.
  • ikke indeholder slik og kage.
    evt. suppleres med lidt tørret frugt eller nødder/mandler (nødder/mandler kun til børn over fem år).
  • Et godt eftermiddagsmåltid kan være med til at give jeres børn energi til eftermiddagen og et stabilt blodsukker, der også forebygger ulvetimen.