• Ingen hele gulerødder og andre hårde grøntsager – skær dem ud
  • Ingen hele nødder
  • Ingen popcorn (vuggestuen)
  • Vindruer og runde bær skal skæres på langs eller i kvarte

Gulerødder

PopkornVindruer

 

Kaninboller Kaninboller bagte

  • Almindelig bolledej (se evt. nedenfor for opskrift på dej)
  • Form som på billedet – og brug en rosin som øje

Fødselsdagsboller

24 stk.

Ingredienser:

500 g hvedemel

150 g smør

50 g gær

2 æg

2½ dl mælk

1 spsk. sukker (25 g)

1 tsk. salt (5 g)

1 tsk. kardemomme (2 g)

Samt æg til pensling

 

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smør og tilsæt mælk. Lad det blive håndlunt (ikke varmt). Opløs gær heri.
  2. Tilsæt sukker. Pisk æggene sammen og rør dem i mælkeblandingen
  3. Kom melet i og rør dejen godt sammen, til den er helt glat. Dejen skal være meget lind. Hvis du tror, at der er for lidt mel i, er dejen perfekt
  4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
  5. Kom godt med mel (eller lidt olie) på hænderne. Dejen er stadig blød og lidt fedtet. Form bollerne og sæt dem på én bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 40 min. Sæt rosin som øje.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag i ovnen i 10-12 min. Ved 220⁰ C (varmluft 200⁰ C)

  • Køb færdig pølsehornsdej eller pizzadej hos dit nærmeste supermarket samt små kyllingepølser.
  • Rul dejen ud og skær den i trekanter.
  • Tilføj evt. en smule ketchup
  • Læg kyllingepølsen på ketchupen og rul dejen omkring pølsen

Hvis du selv vil bage dejen, kan du evt. bruge nedenstående opskrift

 

Pølsehorn

20 stk.

 

Ingredienser:

690 g hvedemel

2,75 dl vand

1 dl yoghurt naturel

100 g smør

30 g gær

2 spsk. sukker (50 g)

1,5 tsk. salt (7,5 g)

1 æg

20 stk. kyllingepølser ( ca. 10 cm lange)

1 æg til pensling

 

Fremgangsmåde:

  1. Smør smeltes over lav varme. Herefter tilsættes vand og natural yoghurt og det hele røres godt sammen.
  2. Hele blandingen hældes over i en skål eller over i din røremaskine. Det må max have en temperatur på 37 grader (lillefingervarmt).
  3. Gær tilsættes og det hele røres godt sammen.
  4. Sukker, æg og salt tilsættes.
  5. Melet kommes i lidt efter lidt og æltes godt sammen. Det er nemmest i en røremaskine. Dejen kan godt virke for våd, men lad dejen køre i røremaskinen ved fuld hastighed i cirka 5-7 min, indtil dejen slipper kanterne, så er den færdig.
  6. Del dejen i to. Put mel på bordet.
  7. Rul begge klumper dej ud i to STORE cirkler og skær dem ud i 10 lige store dele. Herefter putter du pølserne på og ruller dejen stramt rundt om pølserne.
  8. Dæk pølsehornene til med viskestykker og lad dem hæve i 1,5 – 2 timer.
  9. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  10. Slå et æg sammen og pensl dine pølsehorn forsigtigt, så de ikke falder sammen. Drys evt. med sesamfrø.
  11. Bag dem i ca. 12-15 min.